Dhe më pyetën WFYS në Rusi çfarë ishte? Thjesht një festival? Jo! Ishte një ëndërr. Do të jetë e ardhmja e paqes dhe solidarizimit global!

Nga Anxhela Delaj

ENGLISH version bellow

SLOGAN

  Për paqen, solidaritetin dhe drejtësinë sociale, ne luftojmë kundër imperializmit. Duke nderuar të kaluarën tonë, ne ndërtojmë të ardhmen!

22730361_1484467554965081_9018037005644059675_n

Lëvizja e festivalit reflektonte konsolidimin e lëvizjes ndërkombëtare rinore demokratike në periudhën e pasluftës. Çështja e mbajtjes së një takimi masiv të përfaqësuesve të rinisë së botës, e cila, nëse do të ishte e suksesshme, mund të bëhej traditë, u diskutua për herë të parë në Konferencën Botërore të Rinisë në Londër në vitin 1945, ku themelimi i Federatës Botërore të Rinisë Demokratike (WFDY) u njoftua. Rreth 30 milionë të rinj me ideologji dhe religjione të ndryshme nga 63 vende u bashkuan për të parandaluar një përsëritje të luftërave dhe ringjalljen e fashizmit. Kështu, u mor vendimi në Londër për të mbajtur festivale botërore të të rinjve dhe studentëve të cilët do të promovonin forcimin e miqësisë mes popujve, si dhe solidaritetin dhe paqen në planetin. Festivali i parë u zhvillua 70 vjet më parë në vitin 1947 në Pragë nën sloganin “Rinia për paqe!” Kjo shënoi fillimin e historisë së gjatë dhe traditave të pasura të lëvizjes së festivalit.

Sot, WFDY bashkon të rinjtë nga 80 organizata në 65 vende dhe ka një status konsultativ me Këshillin Ekonomik dhe Social të OKB-së. Objektivat kryesore të WFDY janë lufta për paqen, demokracinë, pavarësinë kombëtare dhe mbrojtjen e të drejtave dhe interesave politike, sociale dhe ekonomike të të rinjve.

Festivali më i madh I mbajtur ndonjëherë u zhvillua në vitin 1957 në Moskë dhe u ndoq nga 34,000 njerëz. Festivali, i mbajtur nën sloganin “Për Paqen dhe Miqësinë”, u bë një simbol i vërtetë i unitetit botëror, duke sjellë së bashku përfaqësues të rinj nga 131 vende. Festivali i Moskës ishte një nga ngjarjet më të mëdha kulturore dhe politike në dekadat pas luftës.

Herën e dytë qe  Moskado te ishte me fat te  strehojë të rinj nga e gjithë bota erdhi në vitin 1985. Festivali i 12-të inkorporoi traditat dhe aspiratat më të mira për të ardhmen. Rreth 26,000 të rinj të bashkuar në luftën “Për Anti-Imperialist Solidaritetin, Paqen dhe Miqësinë” diskutuan disa nga problemet më të ngutshme duke filluar nga çarmatimi dhe çështjet ndëretnike në problemet ekonomike dhe mjedisore në 15 vende të specializuara. Ky festival ishte më i larmishmi në aspektin e organizatave politike dhe publike dhe konceptet e tyre.

Pas rënies së Bashkimit Sovjetik, lëvizja e festivalit arriti të ruante identitetin e saj: festat u mbajtën në Afrikë, Azi dhe Amerikë nën flamurin e luftës për miqësi, paqe, solidaritet dhe drejtësi. Gjatë gjithë historisë së lëvizjes së festivalit, Federata Botërore e Rinisë Demokratike ka qenë kujdestari dhe koordinatori i saj në nivel ndërkombëtar. Vendimi për mbajtjen e WFYS 2017 është bërë më 7 shkurt 2016 nga WFDY dhe organizatat ndërkombëtare studentore gjatë një takimi konsultativ ndërkombëtar në festivalin e 19-të. WFYS 2017 përfshin të gjitha traditat më të mira të festivalit të viteve të mëparshme, ndërsa sintetizojnë ato me trendet moderne në ndryshim të vazhdueshëm dhe zhvillim inovativ. Për herë të tretë, Rusia është e gatshme t’i përshëndesë ngrohtësisht përfaqësuesit e të gjitha kontinenteve.

Festivali i 19-të Botëror i Rinisë dhe Studentëve ishte ngjarja më e madhe e të rinjve në historinë moderne të Rusisë. Procesi përgatitor filloi në qershor të vitit 2016 në Amerikën e Jugut. Takimi i Parë Përgatitor Ndërkombëtar u mbajt në Caracas të Venezuelës. Logo dhe sllogani i festivalit “Për paqen, solidaritetin dhe drejtësinë sociale ne luftojmë kundër imperializmit. Duke nderuar të kaluarën tonë, ne ndërtojmë të ardhmen “u miratuan në këtë takim. Krerët e organizatave rinore u takuan për herë të dytë në nëntor në Namibi, ku u miratua programi paraprak i festivalit. Së fundmi, takimi i tretë përgatitor u mbajt në Colombo, Sri Lanka maj 2017, në të cilin u miratua drafti final i programit dhe u zgjodh Komiteti Ndërkombëtar Organizativ, i cili përfshin përfaqësues të 24 vendeve dhe organizatave të mëdha rajonale të të rinjve. Komiteti Përgatitor Ndërkombëtar do të fillojë të punojë plotësisht në Moskë në gusht 2017 dhe të sigurojë që WFYS 2017 është një sukses.

 • Aftësitë sociale  dhe Inxhinieria e Gjeneve: Vladimir Putin Përcaktoni Fushat kryesore të Fokusit të Zhvillimit Njerëzor në seancën e Rinisë 2030. Imagjinoni të ardhmen.
 • Në ditën e fundit të programit të diskutimit të Festivalit të 19-të Botëror të Rinisë dhe Studentëve, Vladimir Putin mori pjesë në sesionin e Rinisë 2030. Imazhi i së Ardhmes, ku pjesëmarrësit e festivalit nga vende të ndryshme kanë bërë prezantimet e tyre në të gjitha fushat tematike të shkencës dhe edukimit programin e Festivalit.
 •  Duke komentuar në prezantimet e pjesëmarrësve të sesionit, Vladimir Putin i këshilloi të rinjtë të bënin plane reale vetëm për të ardhmen dhe gjithmonë të mendonin për zbatimin e tyre.
 •    “Këto plane – nëse sigurisht nuk janë në fushën e shkencës themelore – duhet të jenë të zbatueshme dhe të zbatueshme, duke menduar jo vetëm për nesër dhe pasnesër, por edhe për sot”, tha Presidenti rus.

Si shembull ai përmendi një projekt për mbrojtjen e mjedisit, të paraqitur nga një vajzë finlandeze.

Një vajzë e bukur nga Finlanda foli për djegien e bimeve. Po, ka shumë bimë të tilla në botë, por nuk mund të humbasësh faktin se kur digjet mbeturinat, energjia e lëshuar po përdoret gjithashtu. Nëse duam që këto teknologji të bëhen të përhapura dhe të mbrojnë mjedisin, atëherë duhet të përdorim teknologjitë tashmë të disponueshme për ta bërë këtë energji konkurruese “, tha kreu i shtetit.

Duke komentuar fjalimin e pjesëmarrësit të sesionit  e Shkencës dhe Edukimit Global ne te ardhmen Vladimir Putin vuri në dukje se kërkesat për arsim ndryshojnë në mënyrë drastike në botën moderne: ata që mund të kombinojnë njohuritë nga fusha të ndryshme dhe shkencat do të kenë përparësi.

“Arsimi i sotëm është krejtësisht i ndryshëm, si teknologjia. Është e qartë se avantazhet konkurruese do të jenë me ata që jo vetëm që kanë një sërë njohurish interesante dhe të rëndësishme, por edhe ato me të ashtuquajturat aftësi sociale  – lloje krijuese, vizionare të të menduarit, kur një person zhvillon një rrugë të tërë individuale për gjetjen e tyre mënyrë dhe vetë-zhvillim “, tha Vladimir Putin.

Vëmendje e veçantë Vladimir Putin i kushtoi komponentit moral dhe etik të çdo veprimi dhe zhvillimi. Inxhinieria e gjeneve për shembull mund të na japë mundësi të reja në farmakologji dhe në ndryshimin e një kodi njerëzor, veçanërisht nëse një person vuan nga një sëmundje gjenetike. Por kjo ka anën e saj të errët.

“Kjo do të thotë që ne mund të krijojmë një person me karakteristika të paracaktuara. Mund të jetë një matematikan i shkëlqyer ose një rekrutues i ushtrisë që do të luftojë pa frikë, dhembshuri apo keqardhje dhe të mos ndjejë dhimbje “, tha kreu i shtetit dhe shtoi se e gjithë kjo” mund të jetë më e keqe se një bombë bërthamore “.

“Çfarëdo që bëjmë ne nuk duhet të harrojmë kurrë bazat morale dhe etike të çështjes sonë. Çdo gjë që bëjmë duhet të përfitojë dhe forcojë llojin njerëzor “, kërkoi Vladimir Putini

Në fund të seancës, Presidenti i Rusisë la një autograf në flamurin e Festivalit

Programi :

1.Parada ne qytetin e Moskes – Ceremonia zyrtare e përshëndetjes së festivalit

2.Ceremonia e hapjes

3.Programi I diskutimit –  Dita e pare e arsimit :

 1. a) Qëllimet dhe arritjet e Revolucionit të Madh të Tetorit
 2. b) Trashëgimia e Ernesto Che Guevara për lëvizjen e të rinjve
 3. c) Ekspozitë speciale kushtuar WFYS 6 dhe 12-të
 4. d) Ekspozita për epokën e Bashkimit Sovjetik
 5. e) Ekspozitë për jetën e Ernesto Che Guevara

Dita e Amerikes

                                     – Dita e Afrikes 

                                    – Dita e Lindjes se Mesme

                                    – Dita e Azise

                                   – Dita e Europes

                                   – Dita e Rusise

4.Programi I kultures

5.Programi I Sportit  

 1. Fushat tematike shkencore dhe edukative -a) E ardhmja e shkencës dhe edukimit global
 2. b) Arkitekturë dhe Dizajn
 3. c) Teknologjitë e së ardhmes
 4. d) Mjedisi dhe shëndeti
 5. e) Media e re
 6. f) Platforma e zhvillimit civil
 7. g) Hapësira Ndërkombëtare e Kulturës
 8. h) Ekonomia dhe zhvillim për të ardhmen
 9. i) Politika Globale
 10. j) Industria për të ardhmen
 • Programi rajonal  ALLMORE ABOUT THE COUNTRYDIARY OF THE FESTIFOR TV BROADCASTERSACCREDITATIONTICLES PROHIBITEDRULES OF CONDUCT FOR PARTICIPANTSTRANSPORT SERVICESACCOMMODATIONCATERINGMEDICAL SUPPORTACCREDITATION OF PARTICIPANTSACCREDITATION PROCEDURE FOR EXPERTS, GUESTS OF HONOUR, AND GUESTSACCREDITATION OF DELEGATION HEADSF.A.Q

Back

Programi rajonal

Për herë të parë në historinë e lëvizjes së festivalit, i gjithë vendi u përfshi në këtë festë masive të të rinjve. Programi rajonal është planifikuar si pjesë e festivalit më 14-17 tetor 2017 për më shumë se 1,500 pjesëmarrës të huaj që erdhën në WFYS 2017. Gjatë tre ditëve të para të qëndrimit në Rusi ata do të vizitojnë 15 qytete të ndryshme të Federatës Ruse dhe do të ketë një mundësi shtesë për të parë vendin nga Kaliningrad në Vladivostok.

8.Ceremonia e mbylljes

Per me teper vizitoni : russia2017.com

 

Lidhur me delagacionin shqiptare:

Nga Shqiperia ishim nje delegacion prej 20 vetash , te fushave te ndryshme si dhe perfaqesues organizatash jo fitimiprurese . Pjesa me e madhe perbehej nga pjesemarres te organizates Leadership development Asocciation Albania me president Z. Marilo Meta, ne te cilen une jam presidente lokale per qytetin e Vlores dhe Znj. Paula Pronjat VP exchange outgoing . Ishte nje pergatitje relativisht e gjate lidhur me festivalin , perzgjedhja e grupit, pergatitja e materialeve , videot promovuese per Shqiperine , si dhe perzgjedhja e universiteteve me te mira per tu prezantuar , ku midis tyre ishte dhe Universiteti i Vlores . Ne World fetival of Youth and Students , Shqiperia kishte stenden e saj, ku me pergjegjesi dhe krenari u munduam te benim nje prezantim sa me dinjitoz per vendin tone, ku prezantuam kulturen , traditat , edukimin dhe turizmin . Pika jone kryesore ishte ti tregonim botes se ne nje vend te vogel si Shqiperia ka shume te rinje te cilet jane aktiv ne jeten sociale , duke u perpjekur cdo dite per te drejtat tona dhe per te nje te ardhme sa me te mire jo vetem per kombin tone por dhe ne marredhenie me gjithe kombet e tjera ne te gjithe boten . Vlen ketu per tu permendur dhe mesazhi qe ne si komb dhame per sodaliritetin ne ballkan , ku sebashku me delegacion Serb dhe Maqedonas patem marredhenie te shkelqyera , e cila u finalizua me nje foto me flamujt e tre shteteve te bashkuar sebashku ! Bashkangjitur me kete prezantim te shkurter te nje eventi madheshtore jane dhe disa foto dhe video te cilat do te na kujtojne gjithmone mundesine e madhe qe ju dha Shqiperise te prezantohej ne nje festival boteror ! Kemi marre me vete nga ky festival kujtime shume te vyera te cilat me siguri do te na vlejne per ti transmetuar dhe tek te rinjte e tjere ne Shqiperi . Gjate festivalit kemi pasur bashkebisedime me te gjitha shtetet nga ku mesuam prej tyre shume me shume se c’mund te na mesoje google per ta. Jemi ketu sot jo vetem per te ndare eksperiencen tone te shkelqyer ne nje event nderkombetar, por edhe per t;ju dhene nje mesazh te rinjeve shqiptare se bota na ofron mundesi shume te medhaja ku te promovojme veten tone, idete tona dhe eksperiencat tona personale, prandaj mos lini asnje mundesi , behuni aktiv, dhe tregojini botes se Shqiperia ka te rinje me vizion te qarte per nje te ardhme me te mire ! Per te gjithe ata qe deshirojne ti bashkohen dhe organizates sone , e cla ka ne fokus lidershipin jane te lutur te na kontaktojne dhe te behen pjese e projekteve tona te ardhmen ! E fundit, por jo me pak e rendesishmja eshte falenderimi qe shkone per Univeristetin “Ismail Qemali” dhe ne vecanti per rektorin prof.Roland Zisi , i cili nuk hezitoje per asnje moment te jepte mbeshtetjen e tij per te dyja studentet e Universitetit te Vlores te cilat pas nje faze te gjate seleksionimi arriten te perzgjidhen si pjese e delgacacionit Shqiptare ne Sochi te Rusis. Anxhela Delaj dhe Paula Pronjat jo vetem u perzgjodhen per kete festival por midis 30.000 pjesemarreseve ato u perzgjodhen dhe ne regional program ku vetem 1500 pjesemarres paten mundesine te merrnin pjese ! Falemiderit Univeristetin “Ismail Qemali” ne te cilen kemi kaluar vitet tona me te bukura, te mbushura me dije te cilat po na sherbejne ne menyre konkrete ne rrugen tone drejt suksesit.

This slideshow requires JavaScript.

————————-  ENGLISH VERSION ——————————–

SLOGAN – For peace, solidarity and social justice , we are struggle against imperialism. Honouring our past , we build the future !

The festival movement reflected the consolidation of the international democratic youth movement in the post-war period. The issue of holding a mass meeting of representatives of the world’s youth, which, if successful, could become a tradition, was first discussed at the World Youth Conference in London in 1945, where the establishment of the World Federation of Democratic Youth (WFDY) was announced. Some 30 million young people with different ideologies and religions from 63 countries came together to prevent a repeat of wars and the revival of fascism. Thus, the decision was made in London to hold world festivals of youth and students who would promote the strengthening of friendship between peoples as well as solidarity and peace on the planet. The first festival took place 70 years ago in 1947 in Prague under the slogan “Youth for Peace!” It marked the beginning of the long history and rich traditions of the festival movement.

Today, the WFDY unites young people from 80 organizations in 65 countries and has a consultative status with the UN Economic and Social Council. The main objectives of the WFDY are the struggle for peace, democracy, national independence, and the protection of the political, social, and economic rights and interests of young people.

The biggest festival ever took place in 1957 in Moscow and was attended by 34,000 people. The festival, held under the slogan “For Peace and Friendship”, became a true symbol of world unity, bringing together young representatives from 131 countries. The Moscow festival was one of the largest cultural and political events in the decades following the war.

The second time Moscow was fortunate enough to host young people from all over the world came in 1985. The 12th festival incorporated the best traditions and aspirations for the future. Some 26,000 young people united in the struggle “For Anti-Imperialist Solidarity, Peace and Friendship” discussed some of the most pressing problems ranging from disarmament and interethnic issues to economic and environmental problems at 15 specialized venues. This festival was the most diverse in terms of political and public organizations and their concepts.

Following the collapse of the Soviet Union, the festival movement managed to preserve its identity: festivals were held in Africa, Asia, and America under the banner of the struggle for friendship, peace, solidarity, and justice. Throughout the history of the festival movement, the World Federation of Democratic Youth has been its custodian and coordinator at the international level. The decision to hold the WFYS 2017 was made on 7 February 2016 by the WFDY and international student organizations during an international consultative meeting on the 19th festival. WFYS 2017 incorporates all the best festival traditions of previous years while synthesizing them with modern constantly changing trends and innovative development. For the third time, Russia is ready to warmly welcome representatives of all continents.

The 19th World Festival of Youth and Students was the biggest youth event in Russia’s modern history.. The preparatory process began in June 2016 in South America. The First International Preparatory Meeting was held in Caracas, Venezuela. The festival’s logo and slogan “For peace, solidarity and social justice, we struggle against imperialism. Honouring our past, we build the future!” were approved at this meeting. The heads of youth organizations then met for a second time in November in Namibia, where the festival’s preliminary programme was approved. Finally, the third preparatory meeting was held in Colombo, Sri Lanka in May 2017 at which the final draft of the programme was approved and the International Organizing Committee was elected, which includes representatives of 24 countries and major regional youth organizations. The International Preparatory Committee will start working in full force in Moscow in August 2017 and ensure that the WFYS 2017 is a success.

Soft skills and Gene Engineering : Vladimir Putin Defined the Key Focus Areas of Human Development at the session Youth 2030 . The imagine of the future .

On the last day of the discussion programme of the 19th World Festival of Youth and Students Vladimir Putin attended the session Youth 2030. The Image of the Future, where the festival participants from different countries made their presentations on all subject areas of the scientific and educational programme of the Festival.

Commenting on the session participants’ presentations Vladimir Putin advised young people to make only realistic plans for the future and always think about their implementation.

“These plans – unless of course they are in the field of fundamental science – must be applicable and actionable, thinking not only for tomorrow and the day after tomorrow, but also for today”, the Russian President said.

As an example he mentioned an environmental protection project, presented by a Finnish girl.

“A nice girl from Finland talked about garbage incineration plants. Yes, there are a lot of such plants in the world, but you cannot miss on the fact that when burning waste, the energy released is also being used. If we want these technologies to become widespread and to really protect the environment, then we should use already available technologies to make this energy competitive”, the head of the state said.

Commenting on the speech of the participant of the session The Future of Science and Global Education, Vladimir Putin noted that requirements for education drastically change in the modern world: those who can combine knowledge from different areas and sciences will have the advantage.

“Today’s education is completely different, like technology. It is clear that the competitive advantages will be with those who not only have a set of interesting and important knowledge, but also those with so called soft skills – creative, visionary types of thinking, when a person develops a whole individual route for finding their way and self-development”, said Vladimir Putin.

Special attention Vladimir Putin paid to the moral and ethical component of any action and development. Gene engineering for example can give us new opportunities in pharmacology and in altering a human code, especially if a person suffers from a genetic disease. But this has its dark side.

“This means that we can create a person with pre-set characteristics. It can be a brilliant mathematician or an army recruit who will fight without fear, compassion or regret and feel no pain”,  said the head of the state and added that all this “could be worse than a nuclear bomb”.

“Whatever we do we should never forget about the moral and ethical foundations of our cause. Everything that we do should benefit and strengthen the human kind”, urged Vladimir Putin.

At the end of the session the President of Russia left an autograph on the Festival banner and took off the watch the colourful show RUSSIA.

 

Programs :

1.Carnival parade – The official Festival Guest Greeting Ceremony

2.Opening ceremony 

3.Discussion program –  First educational day :

 1.  a) The goals and the achivments of the Great October Revolution
 2.  b) The legacy of Ernesto Che Guevara for the youth movement
 3.  c) Special exhibition dedicated to the 6th and 12th WFYS
 4. d) Exhibition for the era of the Soviet Union
 5.  e) Exhibition for the life of Ernesto Che Guevara

– America Day

– Africa Day

– Middle East Day

– Asia Pacific Day

– Europe Day

– Russia Day

 

4.Cultural program

5.Sporting program

6.Scientific and educational thematic areas -a)The future of science and global education

 1. b) Architecture and Design
 2. c) Technologies of the future
 3. d) The environment and health
 4. e) New Media
 5. f) Civil development platform
 6. g) Internacional Culture Space
 7. h) Economy and development for the future
 8. i) Global Politics
 9. j) Industry for the future
 • Regional program ALLMORE ABOUT THE COUNTRYDIARY OF THE FESTIFOR TV BROADCASTERSACCREDITATIONTICLES PROHIBITEDRULES OF CONDUCT FOR PARTICIPANTSTRANSPORT SERVICESACCOMMODATIONCATERINGMEDICAL SUPPORTACCREDITATION OF PARTICIPANTSACCREDITATION PROCEDURE FOR EXPERTS, GUESTS OF HONOUR, AND GUESTSACCREDITATION OF DELEGATION HEADSF.A.Q

Back

REGIONAL PROGRAM

For the first time in the history of the festival movement, the entire country will be involved in this massive youth celebration. A regional programme is planned as part of the festival on 14–17 October 2017 for more than 1,500 foreign participants who came to WFYS 2017. During the first three days of their stay in Russia, they will visit 15 different cities of the Russian Federation and will have an additional opportunity to see the country from Kaliningrad to Vladivostok.

 8.Closing ceremony

For more visit : russia2017.com

Regarding the Albanian delagation

From Albania we were a delegation of 20 people from different fields as well as representatives of non-profit organizations. Most of the participants were from Leadership Development Asocciation Albania with the President Mr. Marilo Meta, in which I am a local president for the city of Vlora and Paula VP outgoing.

It was a relatively long preparation for the festival, group selection, material preparation, promotional videos for Albania, and the selection of the best universities to be presented, including the University of Vlora. In World Festival of Youth and Students, Albania had its own stand where with our responsibility and pride we tried to make a dignified presentation of our country where we introduced culture, traditions, education and tourism. Our main point was to tell the world that in a small country like Albania, there are many young people who are active in social life, striving every day for our rights and for a better future not only for the nation but also in relations with all other nations around the world.

It is worth mentioning here and the message that we as a nation gave to the sodality in the Balkans. We had an excellent relationship with Serbian and Macedonian delegation  which was finalized with a picture of the flags of the three united states together!

Attached to this short presentation of a great event are some photos and videos that will always remind us of the great opportunity presented to Albania in a world festival! We have taken  from this festival very valuable memories that will certainly appeal to us and to other young people in Albania. During the festival we had conversations with all the countries from where we learned from them far more than we could google for them. We are here today not only to share our excellent experience in an international event but also to give a message to Albanian youth that the world offers us great opportunities to promote our own ideas  and personal experiences, so do not leave any chance, be active, and tell the world that Albania’s has  young people with a clear vision for a better future! For all those who want to join our organization, our focus is on leadership ,  are invited to contact us and become part of our future projects !

Last but no less  important is thanksgiving  to the University “Ismail Qemali” and especially to the rector prof.Roland Zisi, who did not hesitate for a moment to give his support to both students of the University of Vlora which after a long phase of selection came to be selected as part of the Albanian initiative in Sochi, Russia. Anxhela Delaj and Paula Proniat  not only were nominated for this festival but among the 30,000 participants they were nominated in a regional program where only 1,500 participants had the opportunity to participate! Thanks to the University “Ismail Qemali” in which we have spent our most beautifultime , filled with knowledge which  are serving us in a concrete way on our path to success.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s