LDA Albania is getting bigger, now officially in Pristina, Spread the word! #LDAlocalPrishtina #LDAAlbania

17880180_1240291979359968_3643832788094898576_o

After been accepted as Regional President of Leadership Development Association Albania & Kosovo, Mrs Ardita Uka currently President of LDA Prishtina will write about herself:

Ardita UKA është e lindur me 13.07.1996 në Prishtinë. Shkollën e mesme e ka kryer në Gjimnazin ”Sami Frashër” Prishtinë , ka nisur të merret me projekte që në vitin 2008 ku projekti i parë ka qenë “Integrimi i fëmijëve me aftësi të kufizuar në shkolla fillore” ku ka rezultuar me sukses, që nga ajo dit ka shkruar shume projekte dhe ka implemtuar shumë prej tyre . Ne vitin 2014 merr titullin ambasadore e Kosovës ne WHO nga KAVRK, pastaj bëhet kryetare e po të njëjtës OJQ ku udhëheq për 2 vite.Qëndron vullnetare në OJQ Down Syndrome Kosova ku aty thotë Ardita që i ka ndryshuar jeta fal një mike të saj që çdoherë e përmend “fal saj, jam kjo qe jam sot”. Tani studion në Kolegjin Heimerer në Prishtinë në profilin Shkenca terapeutike Logopedi, në vitin e dytë , dhe në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina” Ekonomik/Marketing që është në vitin e parë. Tani Ardita është drejtoresh ekzekutive e OJQ Instituti Kosovar për Logopedi , anëtare në OJQ Mus-e Kosova .Projekt menaxhere në disa projekte të rëndësishme. Tani është në komitetin organizativ në organizimin e konferencës UPISC 2017 nga Universiteti i Prishtinës ,është e angazhuar në 3 projekte komunale , dhe 4 workshope si trajnere Është duke shkruar një libër mbi konceptin e dashurisë kur është pyetur se a është e vështir të shkruash për dashurin “ Është e vështir sepse dashuria të fut në disa rrugë të mbyllura , sepse dashuria që ne kërkojmë është gjithmonë e pjesshme ajo e njëshit me tjetrin që bën dyshin dhe vazhdimin”.

Duke parë që ajo e gjenë vetën ne çdo gjë është pyetur se këto zgjedhje në jetë që ka bër në shumë angazhime , a ke bër zgjedhjet më të mira?, a mendon që do kishte zgjedhje më të mira? “Të zgjedhësh për mua do të thotë gjithmonë të gabosh , sepse që në momentin kur ti zgjedh do të thotë qe ke përjashtuar” -shprehet Ardita. Ardita ka ndjekur 45 trajnime te ndryshme , brenda dhe jashtë vendit i pëlqen të angazhohet në çdo gjë që i sjell jeta një vajzë që dashuron dizajnin , dashuron të punoj me fëmijë një vajzë që përditshmëria e saj është e mbushur me angazhime. E veshur thjesht, por me shije, ajo analizon gjithçka që i bën përshtypje, duke filluar qe nga ajo qe dëshiron me tepër, profesioni, për te vazhduar me tej me shkrime dhe pikturë…

Po ky është profili i një vajze që i bën të gjitha!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s