Elvana Shala in LEAP-In Prishtinë

Meet Elvana Shala, one of our six speakers at the LEAPin Prishtina Conference. I was born and raised in the city of Peja while I started living in Pristina since 2010. I have graduated in BA of Political Science at the University of Prishtina and Mass Communication and Journalism at AAB College. Since I was 12,…

Dafina O. Olluri në LEAP-In Prishtinë

Njihuni me Dafina O. Olluri, njëra nga gjashtë folëset tona, në Konferencën LEAPin Prishtina. Dafina është e pasionuar në zgjidhjen e sfidave që lidhen me aftësitë transformuese dhe gëzon prezantimin e vlerave dhe parimeve të metodologjisë së shkathët brenda ekipit. Metodologjia e shkathët e të mësuarit ka qenë veçanërisht e pasuruar për Dafina, pasi e…

Mergim Cahani në LEAP-In Prishtina

Zoti Mergim themelues dhe drejtor ekzekutiv i Gjirafa, Inc (www.gjirafa.com) i bashkohet LEAP-In Prishtina për të ndarë me ne eksperiencën, pasionet dhe vizionet për të ardhmen. Gjirafa është një Internet Sevicer që merret me punë në Ballkan, një motor kërkimi në gjuhën shqipe, një platformë përmbajtjeje dhe një kompani e-commerce; dominon ose udhëheq një shumëllojshmëri…

LEAP-In Prishtinë

Sebastian Merdita i lindur në Pejë më 04.04.1995 i bashkohet LEAP-In Prishtina organizuar nga LDA Albania&Kosovo. Jurist i diplomuar. Aktivizimi i tij në shoqërinë civile filloi në vitin 2009 ku u regjistrua si vullnetar në Qendrën Rinore “Atë Lorenc Mazrreku” në Pejë ku ishte pjesëmarrës në shumë aktivitete dhe projekte të ndryshme. Në janar të 2014…

LEAP In Albania, Tiranë – Kastriot Luma

Një i ri me të ardhme premtuese, Kastrit Luma, do të ndajë me ne, në LEAP in Albania & Kosova, historinë e tij të suksesit dhe sfidat e shoqërise civile të Kosovës.   Ndonëse në moshë të re, Kastriot Luma ka një kontribut prej gati tetë vitesh në shoqërinë civile të Kosovës.Ai është angazhuar në…

LEAP In Tiranë – Ermal Jauri

“Një mundësi punësimi për të gjithë” CEO i Europe Agency, zoti Ermal Jauri, do të rrëfejë në LEAP in Albania & Kosova sfidat e tregut të punës në Shqipëri si edhe opsionet e punësimit të të rinjve shqiptarë. Zoti Ermal Jauri ka përfunduar studimet e larta në Akademinë Ushtarake ‘Skenderbej’ Tiranë, si edhe Fakultetin e…

LEAP In Tirana – Almin Shaqiri

Eventit tonë në Tiranë në 31 Janar, i bashkohet këshilltari i Komunës së Preshevës, zoti Almin Shaqiri Nxito të rezervosh vendin tënd, FALAS, në linkun:https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSda_9rt9WVgbmQAN-Hif9lMrS7PVriglWghVbmsHTdHDub8nQ/viewform Zoti Almin Shaqiri, ka përfunduar studimet Master në Integrimet Europiane dhe si një diplomat i fokusuar drejt integrimit dhe zhvillimeve institucionale ai është specializuar për Politika energjitike të Bashkimit Europian….

Gëzuar Krishlindjen dhe Vitin e Ri 2018!

Nga LDA Albania &Kosovo ju urojmë të gjithë Shqiptarëve kudo ndodhen Gëzuar Krishtlindjen dhe Vitin e Ri. Paqja , dashuria dhe uniteti mbretëroftë në familjet tuaja! 🎄 .Nga LDA Albania &Kosovo ju urojmë të gjithë Shqiptarëve kudo ndodhen Gëzuar Krishtlindjen dhe Vitin e Ri. Paqja , dashuria dhe uniteti mbretëroftë në familjet tuaja! 🎄 .

Projekti “Rinia Preshevare në veprim”

Në kuadër të bashkëpunimit të vazhdueshëm midis organizatës Leadership Development Association Albania & Kosova dhe Kërko të drejtën tënde, në datat 22-23 Dhjetor, u implementua projekti ‘Rinia preshevare në veprim’ , në Luginën e Preshevës. Një prej elementëve të këtij projekti, konsistonte në workshopin ‘Innovative leaders Presheva’, pjesë e së cilit u bënë 20 të…

Partnerë me Model European Union Strasbourg

Shoqata LDA Albania& Kosovo është një nga organizatat mbështetëse për një Europë me lidera , institucione dhe organizata dhe individë. E rëndësishme është burimi i suportit dhe networkut e cila arrin përtej kufinjve të Europës.

Panairi i Organizatave

Organizata Leadership Development Assocation Albania& Kosovo ishte pjesë e Panairit të 3 të Organizatave të Shoqërisë Civile në kuadër te Ditës së Rinisë të zhvilluar pranë Muzeut Historik Kombëtar për të promovuar punën e tyre dhe për tu vënë në kontakt me të rinjtë e interesuar të na bashkohen në aktivitetet tona. Në këtë aktivitet…

Dhe më pyetën WFYS në Rusi çfarë ishte? Thjesht një festival? Jo! Ishte një ëndërr. Do të jetë e ardhmja e paqes dhe solidarizimit global!

Nga Anxhela Delaj ENGLISH version bellow SLOGAN   Për paqen, solidaritetin dhe drejtësinë sociale, ne luftojmë kundër imperializmit. Duke nderuar të kaluarën tonë, ne ndërtojmë të ardhmen! Lëvizja e festivalit reflektonte konsolidimin e lëvizjes ndërkombëtare rinore demokratike në periudhën e pasluftës. Çështja e mbajtjes së një takimi masiv të përfaqësuesve të rinisë së botës, e…

Albanian Delegates together in Sochi, Russia 🇷🇺 for the world largest festival of Youth and Students in Russia – WFYS 2017 

Lda Albania delegates together in Sochi, Russia to promote peace, solidarity and social justice! We love Albania, we love our country ❤️ By honoring our past we will build the future! Thanks Embassy of Russia in Albania / Посольство России в Албании in supportin us. With the honor of the Russian Federation President: Vladimir PUTIN…

THIRRJE PËR KONKURS PËR TË GJITHË INSTITUCIONET/KOMPANITE SHQIPTARE/TË HUAJA!

SHQIPËRIA MERR PJESË PËR HERE TË PARË NË ARENEN NDERKOMBETARE MIDIS 180 SHTETEVE, MBESHTETENI PËR NJË PREZANTIM TË DENJE! EVENTI: World Festival of Youth and Students 2017  VENDI: Rusi, Mosocow- Sochi PJESËMARRJA: 20.000 pjesemarres, 180 Shtete PERIUDHA: 13-24 Tetor 2017 MUNDESIT E PROMOVIMIT: Kultura, Turizmi, Ekonomia Shqipetare /Kompanite, Bizneset dhe Resortet Turistike TË FTUAR: Drejtues…

LDA Albania represents to you the President of LDA Durrës, Ms. Paola Vasha

Paola Vasha is the Local President of Durrës of “Leadership Development Association Albania”. Academically, she is very developed as she is currently completing her bachelor studies in Law. She is in the third year in the Faculty of Law, University if Tirana. During her studies at faculty, she was also dedicating her time learning German…

LDA Albania & Kosovo President was elected IYF Representative in Albania with a 4 (four) years mandate

The NGO Leadership Development Association Albania & Kosovo has, been represented at the Fédération Internationale de la Jeunesse in English International Youth Federation (IYF), an international non-profit youth organizations network governed by the present Statutes and the Swiss Civil Code, part of the United Nations Sustainable Development Solutions Youth Network. Earlier one month ago, Marilo Meta, a 25 year old a…

<3 Share Love and Care for Orphaned Children <3

Finalizohet me sukses shpërndarja e donacioneve të mbledhura për fëmijët jetimë nga aktiviteti i bamirësisë “Share & Care for Orphaned Children 1”, ky ishte fillimi i rrugëtimit të fushatës sociale të të rinjve, për një sensibilizim kombëtar, solidaritet dhe dashuri për fëmijët jetimë! Nuk do ju lëmë vetëm, jemi së bashku në këtë rrugëtim   Së…

Mos mungo, eja edhe ti! Share & Care for Orphaned Children. Eja edhe ti, dhuro dashuri Argëtim, relaks dhe solidarizim ! Mos mungoni, me 9 Qershor tek Amfiteatri Liqenit.

Leadership Development Association Albania & Kosovo (LDA) organizon koncert bamirësie për fëmijët jetimë në Tiranë. Në koncert do të performojnë artistë të rinj në këngë dhe instrumenta muzikorë. Të gjitha të ardhurat e grumbulluara nga koncerti do të dhurohen për fëmijët jetimë në Tiranë.   Objektivi: Ne jemi te vetedijshem per situaten rezidenciale te femijeve…

Leadership Development Association Albania & Kosovo (LDA) organizon koncert bamirësie për fëmijët jetimë në Tiranë.

Leadership Development Association Albania & Kosovo (LDA) organizon koncert bamirësie për fëmijët jetimë në Tiranë. Në koncert do të performojnë artistë të rinj në këngë dhe instrumenta muzikorë. Të gjitha të ardhurat e grumbulluara nga koncerti do të dhurohen për fëmijët jetimë në Tiranë. Objektivi: Ne jemi te vetedijshem per situaten rezidenciale te femijeve qe qendrojne…

Applications Open for 19th World Festival of Youth and Students is to be held on October 14-22, 2017 in Sochi, Russia prolonged until 10 June 2017 !

The well known international organisation, LDA Albania & Kosovo as National Preparatory Committee (NPC) of ALBANIA is responsible for formation of National Delegation by offering a new opportunity to the Albanian youth to represent ALBANIA in the World Festival of Youth and Students on October 14-22, 2017 in Sochi, Russia ! This decision was made by the World…

50 Albanian applicants received FREE tickets at the 3 day LEAP ZAGREB Croatia Summit thanks to the international organization LDA Albania & Kosovo

LDA Albania & Kosovo a well known global organization, with representation in 30 countries in the World offered a new opportunity to the Albanian students and non-students by giving to them tickets for the extraordinary LEAP ZAGREB Summit with 100% DISCOUNT! The world largest Summit LEAP SUMMIT ZAGREB 2017 The partnership between LDA Albania and Kosovo…

LEADERSHIP DEVELOPMENT ASSOCIATION ALBANIA & KOSOVO ORGANIZES FOR THE FIRST TIME IN ALBANIA THE EXCLUSIVE CONFERENCE “LEAPin TIRANA” AT ALBANIAN UNIVERSITY UFO

The LEAPin Tirana Conference hosted 10 speakers who held motivational speeches based in their true life experience making each participant go in retrospective with them in order to witness their struggles , crossroads , their hard work which eventually led to their personal success . These speeches will have one philosophy in common : How…

LEAPin Tirana Conference – 28 April 2017

DESCRIPTION The LEAPin Tirana Conference will host 14 speakers who will hold motivational speeches based in their true life experience making each participant go in retrospective with them in order to witness their struggles , crossroads , their hard work which eventually led to their personal success . These speeches will have one philosophy in…

#LEAPinTIRANA #CreatingaBetterFuture #Motivational #Speaker #FortesaHaziri #28April2017

Njihuni me ‘Folësen” Znj. Fortesa Haziri, e diplomuar në Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina” në fakultetin ekonomik, Freelancer dhe menaxhere e projekteve në organizatën Iniciativa për Mbështetje të Komunitetit. Më parë ka punuar në kompani të ndryshme private, institucione qeveritare dhe organizata jo-qeveritare. Me fjalimin e saj synon të ju informoj për Freelancing dhe si…

#LEAPinTIRANA #CreatingaBetterFuture #Motivational #Speaker #HanifeOsmani #28April2017

Jeni gati për takimin më interesant dhe më inspirues? Bashkohuni me ne në LEAPIn Tirana. Njihuni me ‘Folësen e parë’. Zonjusha Hanife Osmani ka diplomuar ne Universitetin e Prishtinës “Hasan Prishtina” ne “Gjuhë dhe Letërsi Angleze”. Ajo është “Zëvendës Presidente’ e LDA-Prishtina, Qëllimi i fjalimit të saj, synon një inspirim te mposhtjes së sfidave dhe…

LDA Model United Nations (LDAMUN) 2017 -Apply today!

Leadership Development Association Model United Nations 2017 will be held on July 6 -10. This summer will mark the first edition of Leadership Development Association Model United Nations, which will be organized in the wonderful capital of Georgia, Tbilisi. Leadership Development Association is a global, non-political, independent, non – profitable organization, run by young professionals. Its members…

Trajnimi “ARGËTIM/ZBAVITJE Vendosja e të Drejtave Sociale, Gjeorgji

Trajnimi “ARGËTIM/ZBAVITJE Vendosja e të Drejtave Sociale, Gjeorgji Shpenzimet e Mbuluara! “Vendosja e të Drejtave Sociale në Axhendat e vendit tonë” Datat e aktivitetit: 27 Prill – 1 Maj 2017 Vendi: Surami, Gjeorgji Mund të aplikojnë vetëm 20 pjesëmarrës nga: Shqipëria, Armenia, Bullgaria, Kroacia, Danimarka, Estonia, Gjeorgija, Greqia, Maqedonia, Hollanda, Portugalia, Rumania, Rusia, Serbia, Spanja,…

Trajnim: EuroPeers, Vienë Austri

Trajnim: EuroPeers, Vienë Austri Data : 24-28 Maj 2017 Vendi: Vienë, Austri Shpenzimet e Mbuluara! Pranohen 20 – 25 pjesëmarrës Aftati i fundit për të aplikuar: 2 Prill 2017 Ky trajnim i dedikohet të rinjve të cilët kanë qenë pjesë e projekteve nga Erasmus + Rinia për Veprim. Trajnim pregatit pjesëmarrësit të ndajnë eksperiencat e…

LDA ALBANIA REPRESENTS TO YOU THE PRESIDENT MR. MARILO META !

[ALB] Sot do t’ju prezantojmë me shefin 😛 ( presidentin) Z. Marilo Meta edhe pse ai karakterizohet nga modestia dhe e urren ti flasim kështu 🙂 Pas kërkesës për ta prezantuar vetë veten e tij, ai na shkroi : Un jam një person i fokusuar në shkencat kompjuterike me aftësi të forta komunikimi dhe organzimi,…

Applications for Vice President of MARKETING & BUSINESS DEVELOPMENT for LDA Albania are now open !

Applications for Vice President of MARKETING & BUSINESS DEVELOPMENT for Leadership Development Association Albania are now open. FIRST STEP view LDA Albania Presentation Link: http://www.slideshare.net/MariloMe…/lda-albania-presentation SECOND STEP apply by link: Click Here THIRD STEP send your CV to: hr.albania@lda.international Deadline: 11:59 PM, 7th April 2017 Eligibility: 18 years and above. (Working professionals can also apply) For…

The first exclusive social activity in Albania “Speed Dating” completed successfully by LDA Albania, the expected continuation of “Speed Dating 2” coming soon!

LEADERSHIP DEVELOPMENT ASSOCIATION ALBANIA ORGANIZES FOR THE FIRST TIME IN ALBANIA THE EXCLUSIVE SOCIAL ACTIVITY “SPEED DATING” Speed dating is a formalized matchmaking process of dating system whose purpose is to encourage people to meet a large number of new people. The first speed-dating event took place at Peet’s Café in Beverly Hills in late 1998….

LDA ALBANIA REPRESENTS TO YOU THE VICE PRESIDENT OF INCOMING EXCHANGE DEPARTMENT, MR. ARLIND DERVISHAJ

Sot do t’ju prezantojmë me Zëvendës Presidentin e Departamentit të Incoming Exchange, Z. Arlind Dervishaj. Arlindi, që thoni ju, u lind në Tiranë dhe ka përfunduar studimet e larta dhe masterin e shkencave në degën Arkitekturë në Universitetin Politeknik të Torinos shkollën prestigjoze Alta Scuola Politecninca një bashkim i universitetetit politeknik në Torino dhe Milano…

LDA Albania represents to you the Vice President of Finance Department, Ms. Adelajda Matuka

Na duhet t’ju prezantojmë me Zëvendës Presidenten e Departamentit të Financës, Znj. Adelajda Matuka, se nëse do t’ja vonojmë prezantimin do të fillojë të llogarisë interes Zonjusha e financës ka lindur në Vlorë dhe po përfundon studimet ‘Master i Shkencave në Financë’ në Universitetin e Vlorës ‘Ismail Qemali’. Ka përfunduar studimet Bachelor në Kontabilitet dhe…

Identity

LDA Albania is a non-governmental, not-for profit legal entity, which works under the constitutional guidelines of LDA International. LDA is global, non-political, independent, non – profit organization run by young professionals. Its members are interested in world issues, leadership, entrepreneurship, professional growth and in many management area. LDA does not discriminate on the basis of race,…